KleiKunstEnRoute in Raard, Boarnwert en Dokkum

Het laatste weekend van juli, 27e en 28e, is het weer zo ver: de vierde KleiKunstEnRoute! Deze route loopt door Dokkum naar Raard, via Boarnwert, of andersom.

Alles bij elkaar is de afstand ongeveer 7 km (als rondje 14 km), dus prima te doen op de fiets of voor de lange-afstands-wandelaar. Maar met de auto zijn ook alle locaties te bereiken.

 

34 keramisten (waaronder Dineke Taal)

Dit jaar doen er zelfs 34 keramisten mee, afkomstig uit het hele land. Daar zijn we heel blij mee! 

Centraal staat de grote keramiek-expositie in het park van de Bonifatiuskapel in Dokkum. Er zijn bijna 100 keramische werken te bewonderen van de deelnemende keramisten.  Maar er is meer. Nieuw dit jaar op de route is het Middeleeuwse kerkje van Boarnwert. Hier is een hangende installatie te bewonderen van Annemarijke Smit. De rustige sfeer binnen het kerkje en de lichtval maken het beleven van deze installatie extra bijzonder. Ook het Fries Servies van Dineke Taal is hier te zien. Tevens zijn er in het kerkje op gezette tijden een aantal lezingen, gegeven door Paulien Ploeger uit Oudebildtzijl en Marga Boogaard uit Numansdorp. Hierin vertellen zij over hun keramische werk. 

 

Als je tussendoor toe bent aan koffie met wat lekkers, ga dan genieten bij de Abdij aan de Markt in Dokkum; hier wordt het Sûkerpofke geserveerd op een schoteltje van het Fries Servies, gemaakt door Atelier KleiTaal en is het speciaal voor ons versierd met het logo van de route! Hoe leuk is dat! 

 

En er is meer te beleven: in de tuin van Museum Dokkum kunnen kinderen zelf met de handen in de klei en een theatergroep spoort mensen aan zelf “standbeelden” te maken. Er zal muziek klinken bij de molen Zeldenrust, waar ook voordrachten worden gegeven die alles met klei te maken hebben. 

 

In de pop-up shop in De Groen in Dokkum kan je een echt kunst-souvenir kopen van verschillende keramisten of gewoon lekker rondneuzen. Ook zijn er weer 4 keramiek-ateliers die dit weekend hun deuren open zetten voor een bezoek. Tevens kan je hier een aantal workshops volgen waar je je vooraf wel even voor op moet geven. 

 

Plattegrond

Behalve de workshops is de hele route gratis te bezoeken en te volgen. Voor nog veel meer informatie verwijzen we je naar de website www.kleikunstenroute.nl, waar ook een plattegrond op staat. De plattegrond zal ook verkrijgbaar zijn bij de Bonifatiuskapel, Museum Dokkum en bij de 4 ateliers. 

 

Tot ziens op de KleiKunstEnRoute

 

27 en 28 juli- ga op pad, en-route! 

 

Meer (actuele) informatie

Alle tijden en locaties zijn te vinden op www.kleikunstenroute.nl. En hou ook onze Facebook en Instagram in de gaten.